Zapraszamy do Centrum Kosmetycznego Uroda na pomiar testowy Kwantowym Analizatorem Zdrowia.
Kwantowy Analizator Zdrowia to innowacyjne urządzenie, którego działanie oparte jest na teoretycznych podstawach naukowych z zastosowaniem zaawansowanego sprzętu elektronicznego do „wychwytywania” słabych pól magnetycznych komórek ludzkich u osoby badanej, a także do oceny jej stanu zdrowia.
Urządzenie to służy do kontroli zdrowia w sposób szybki i nieinwazyjny.
Kwantowy rezonans magnetyczny umożliwia:
• wczesne wykrycie nieprawidłowości występujące w organizmie człowieka, zanim pojawią się widoczne objawy zewnętrzne,
• kompleksowe badanie organizmu ludzkiego,
• po badaniu, uzyskanie 32 raportów o stanie zdrowia,
• wykrycie zmian zdrowotnych przed oczywistymi objawami i oznakami choroby.
Wczesne wykrycie pozwala na szybkie rozpoczęcie leczenia. Zakres testów i raportów m.in.:

- układ krążenia i naczyń mózgowych,
- centralny układ nerwowy,
- kondycja wątroby,
- układ pokarmowy,
- pęcherz moczowy,
- kondycja płuc,
- nerki,
- prostata,
- mikroelementy i witaminy,
- gęstość mineralna kości,
- hormony,
- system immunologiczny,
- ogólny stan fizyczny,
- aminokwasy,
- skóra,
- koenzymy,
- toksyny w organizmie,
- niedobory żywieniowe,
Kwantowy Analizator Zdrowia wykorzystuje informacje z medycyny, bioinformatyki, elektroniki, zdobycze medycyny kwantowej i komputerowej analizy pola elektromagnetycznego komórki.
Przykładowy raport jednego z 32 analizowanych parametrów:
16. (Witaminy) Raport z analizy |
|
Imię: Andrzej |
Płeć: Mężczyzna |
Wiek: 41 |
Sylwetka: waga idealna(176cm,64kg) |
Czas badania: 2015-12-23 10:32 |
|
|
Badane pozycje |
Norma wartości |
Badane wartości |
|
1. Witamina A |
0,346 - 0,401 |
0,343 |
|
2. Witamina B1 |
2,124 - 4,192 |
1,816 |
|
3. Witamina B2 |
1,549 - 2,213 |
1,962 |
|
4. Witamina B3 |
14.477 - 21.348 |
19,892 |
|
5. Witamina B6 |
0,824 - 1,942 |
1,191 |
|
6. Witamina B12 |
6,428 - 21,396 |
6,432 |
|
7. Witamina C |
4,543 - 5,023 |
3,214 |
|
8. Witamina D3 |
5,327 - 7,109 |
4,193 |
|
9. Witamina E |
4,826 - 6,013 |
4,001 |
|
10. Witamina K |
0,717 - 1,486 |
0,76 |
|
Standard referencyjny: |
|
Norma(-) |
|
Nieznacznie poza normą(+) |
|
Średnie odstępstwo(++) |
|
Poważne odstępstwo(+++) |
|
|
Witamina A: |
0,346-0,401(-) |
0,311-0,346(+) |
|
0,286-0,311(++) |
<0,286(+++) |
|
Witamina B1: |
2,124-4,192(-) |
1,369-2,124(+) |
|
0,643-1,369(++) |
<0,643(+++) |
|
Witamina B2: |
1,549-2,213(-) |
1,229-1,549(+) |
|
1,147-1,229(++) |
<1,147(+++) |
|
Witamina B3: |
14,477-21,348(-) |
12,793-14,477(+) |
|
8,742-12,793(++) |
<8,742(+++) |
|
Witamina B6: |
0,824-1,942(-) |
0,547-0,824(+) |
|
0,399-0,547(++) |
<0,399(+++) |
|
Witamina B12: |
6,428-21,396(-) |
3,219-6,428(+) |
|
1,614-3,219(++) |
<1,614(+++) |
|
Witamina C: |
4,543-5,023(-) |
3,872-4,543(+) |
|
3,153-3,872(++) |
<3,153(+++) |
|
Witamina D3: |
5,327-7,109(-) |
4,201-5,327(+) |
|
2,413-4,201(++) |
<2,413(+++) |
|
Witamina E: |
4,826-6,013(-) |
4,213-4,826(+) |
|
3,379-4,213(++) |
<3,379(+++) |
|
Witamina K: |
0,717-1,486(-) |
0,541-0,717(+) |
|
0,438-0,541(++) |
<0,438(+++) |
|
Witamina A: |
Witamina A związana jest ze wzrostem i rozmnażaniem. Jest niezbędnym materiałem budulcowym komórek nabłonkowych. Niedobór witaminy A powoduje rogowacenie, łuszczenie się i zgrubienie skóry, kurzą ślepotą i zespół suchego oka, zapalenie spojówek i uszkodzenie siatkówki oka, obniżenie aktywności płciowej i opóźnienie rozwoju płciowego. |
Witamina B1: |
Witamina B1 odpowiada za metabolizm cukrów. Niedobór może powodować nietrawienie niektórych substancji, które gromadzą się w tkankach, co może prowadzić do zatrucia, grzybicy stóp, utraty wrażliwości stóp, obrzęków, osłabienia mięśni, skóry i serca. Niedobór witaminy B1 objawia się jako choroba beri-beri. Najpierw pojawiają się miopatie obwodowe, zmęczenie, utrata łaknienia. Póżniej objawy nasilają się, pojawia się depresja, rozdrażnienie, dezorientacja w wyniku neurologicznych zmian zwyrodnieniowych, zwyrodnienia układu krążenia i mięśni, obrzęki. |
Witamina B2: |
Witamina B2 jest odpowiedzialna za metabolizm tłuszczy i białek i za detoksykację w wątrobie. Niedobór witaminy B2 nie powoduje większych dolegliwości. Objawia się zajadami, zapaleniem warg, języka albo spojówek, łojotokiem, światłowstrętem, może spowodować problemy z cerą i trawieniem. |
Witamina B3: |
Witamina B3, niacyna, znana jest jako kwas nikotynowy i nikotynamid. Jest rozpuszczalna w wodzie i może być wykorzystana dla syntezy tryptofanu w organizmie. Jest ważnym elementów hormonów syntetycznych. Witamina B3 wspiera krążenie krwi, obniża ciśnienie, poziom cholesterolu i trójglicerydów, łagodzi zaburzenia trawienia i objawy choroby Meniere'a itd. Witamina B3 ma wpływ na egzemę łojotokową i wybielanie i aktywację komórek skóry. Witamina B3 znajduje się w wątróbce, nerkach, chudym mięsie, jajach, kiełkach pszenicy, produktach pełnoziarnistych, orzeszkach ziemnych, figach itd. Lekki niedobór objawia się bezsennością, utratą łaknienia, bólem brzucha i innymi niespecyficznymi objawami. Poważny niedobór wywołuje pelagrę. Ta objawia się utrat? masy, zaburzeniami trawienia, zapaleniami skóry i demencję. |
Witamina B6: |
Witamina B6 - pirydoksyna, odpowiedzialna jest za metabolizm aminokwasów. Niedobór witaminy B6 jest rzadki, zazwyczaj występuje jako ogólny niedobór witamin z grupy B Objawia się zwiększonym podrażnieniem nerwowo-mięśniowym (drganie powiek, u dzieci - skurcze), zapominaniem, zapaleniami błony śluzowej jamy ustnej. Witamina B6 jest odpowiedzialna za podrażnienie układu nerwowego, odgrywa ważną rolę w wytwarzaniu przeciwciał i zapobieganiu miażdżycy. Niedobór witaminy B6 może powodować anemię, skłonność do odmrożeń i innych problemów skórnych. Oprócz tego może zapobiegać przemianie tryptofanu w kwas ksanturenowy, uszkadzający trzustkę. W ten sposób chroni trzustkę. |
Witamina B12: |
Służy do stymulacji funkcji krwiotwórczych szpiku kostnego. Jest ważna zwłaszcza dla właściwego wytwarzania krwi, bierze udział w syntezie DNA i ATP, jest niezbędna dla prawidłowego działania układu nerwowego. Głównym źródłem w pożywieniu są produkty pochodzenia zwierzęcego: jaja, mleko, ser, mięso i podroby. Odpowiednia ilość poprawia pamięć, koncentrację i zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca. Niedobór objawia się anemią, utratą masy, pogorszeniem pamięci, zdolności umysłowych, koordynacji mięśni, obrzękiem języka, drżeniem i mrowieniem kończyn. |
Witamina C (kwas L-askorbinowy): |
Witamina C jest bezbarwną krystaliczną substancją, jest rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, łatwo się rozkłada. Jej główną funkcją jest zwiększanie odporności organizmu i ochrona naczyń włosowatych, zapobiega szkorbutowi i przyspiesza gojenie ran. Witamina C umożliwia wykorzystanie żelaza i, dzięki swoim właściwościom biochemicznym, pomaga obniżać zawartość tlenków żelaza w pożywieniu. Wspomaga wchłanianie żelaza i przechowuje je w ferrytynie znajdującej się w kościach i wątrobie. Badania dowodzą,że dostateczne spożycie żelaza, tak samo jak dostarczanie witaminy C, mo ze przyspieszyc wchłanianie żelaza o 22% i w zasadzie osiągnąć normalny poziom absorpcji hemoglobiny. Ze źródeł roślinnych, w witamin? C bogate są: dzika róża, rokitnik, owoce cytrusowe (limonka, cytryna, pomarańcza, grejpfrut), ziemniaki, pomidory, papaja, brokuły, czarna porzeczka, truskawki, kalafior, szpinak, kiwi i żurawina. |
Witamina D3: |
Jej główną funkcją fizjologiczną jest umożliwianie wchłanianie wapnia w jelitach i zapobieganie krzywicy, Wspomaga wchłanianie wapnia w organizmie i obniża ryzyko wystąpienia złamań. Jej doSTAR czanie jest wyjątkowo ważne po urazach i podczas rekonwalescencji w celu umozliwienia budowania tkanki chrząstnej i kostnej. |
Witamina E: |
Jej podstawową funkcją jest ochrona całści wewnętrznych komórek i zapobieganie utleniania tłuszczy w komórkach i membranach komórkowych. Chroni komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Ma działanie antyoksydacyjne, zapobiega starzeniu i poprawia wygląd. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i zapobiega powstawaniu nowotworów. Podobno poprawia gojenie ran. Ma również pozytywny wpływ na wytwarzanie komórek płciowych, poprawia płodność i funkcję układu nerwowego. |
Witamina K: |
Witamina K jest ważna dla krzepliwości krwi i wzrostu kości. Jest niezbędna do syntezy czterech rodzajów białek, czynników krzepnięcia (prokonwertyna, czynnik przeciwhemofilowy, Stuarta-Prowera, protrombina) w wątrobie. Organizm posiada małą ilość witaminy K, może jednak utrzymywać normalny poziom krzepnięcia krwi, zmniejszać ciężkie krwawienie w fizjologicznym czasie i zapobiegać krwotokom wewnętrznym i hemoroidom. Osoby, u których często występuje krwawienie z nosa, powinny spożywać potrawy bogate w witaminę K. Udowodniono związek między witaminą K i zrzeszotnieniem kości związane z wiekiem (tzw. osteoporozę). |
|
Wyniki testu są jedynie orientacyjne i nie stanowią końcowej diagnozy. |
|