Zapraszamy do Centrum Kosmetycznego Uroda na pomiar testowy Kwantowym Analizatorem Zdrowia.
Kwantowy Analizator Zdrowia to innowacyjne urzÄ…dzenie, którego dziaÅ‚anie oparte jest na teoretycznych podstawach naukowych z zastosowaniem zaawansowanego sprzÄ™tu elektronicznego do „wychwytywania” sÅ‚abych pól magnetycznych komórek ludzkich u osoby badanej, a także do oceny jej stanu zdrowia.
UrzÄ…dzenie to sÅ‚uży do kontroli zdrowia w sposób szybki i nieinwazyjny.
Kwantowy rezonans magnetyczny umożliwia:
• wczesne wykrycie nieprawidÅ‚owoÅ›ci wystÄ™pujÄ…ce w organizmie czÅ‚owieka, zanim pojawiÄ… siÄ™ widoczne objawy zewnÄ™trzne,
• kompleksowe badanie organizmu ludzkiego,
• po badaniu, uzyskanie 32 raportów o stanie zdrowia,
• wykrycie zmian zdrowotnych przed oczywistymi objawami i oznakami choroby.
Wczesne wykrycie pozwala na szybkie rozpoczÄ™cie leczenia. Zakres testów i raportów m.in.:
- ukÅ‚ad krążenia i naczyÅ„ mózgowych,
- centralny układ nerwowy,
- kondycja wÄ…troby,
- układ pokarmowy,
- pęcherz moczowy,
- kondycja płuc,
- nerki,
- prostata,
- mikroelementy i witaminy,
- gęstość mineralna kości,
- hormony,
- system immunologiczny,
- ogólny stan fizyczny,
- aminokwasy,
- skóra,
- koenzymy,
- toksyny w organizmie,
- niedobory żywieniowe,
Kwantowy Analizator Zdrowia wykorzystuje informacje z medycyny, bioinformatyki, elektroniki, zdobycze medycyny kwantowej i komputerowej analizy pola elektromagnetycznego komórki.
PrzykÅ‚adowy raport jednego z 32 analizowanych parametrów:
16. (Witaminy) Raport z analizy |
|
ImiÄ™: Andrzej |
Płeć: Mężczyzna |
Wiek: 41 |
Sylwetka: waga idealna(176cm,64kg) |
Czas badania: 2015-12-23 10:32 |
|
|
Badane pozycje |
Norma wartości |
Badane wartości |
|
1. Witamina A |
0,346 - 0,401 |
0,343 |
|
2. Witamina B1 |
2,124 - 4,192 |
1,816 |
|
3. Witamina B2 |
1,549 - 2,213 |
1,962 |
|
4. Witamina B3 |
14.477 - 21.348 |
19,892 |
|
5. Witamina B6 |
0,824 - 1,942 |
1,191 |
|
6. Witamina B12 |
6,428 - 21,396 |
6,432 |
|
7. Witamina C |
4,543 - 5,023 |
3,214 |
|
8. Witamina D3 |
5,327 - 7,109 |
4,193 |
|
9. Witamina E |
4,826 - 6,013 |
4,001 |
|
10. Witamina K |
0,717 - 1,486 |
0,76 |
|
Standard referencyjny: |
|
Norma(-) |
|
Nieznacznie poza normÄ…(+) |
|
Średnie odstępstwo(++) |
|
Poważne odstępstwo(+++) |
|
|
Witamina A: |
0,346-0,401(-) |
0,311-0,346(+) |
|
0,286-0,311(++) |
<0,286(+++) |
|
Witamina B1: |
2,124-4,192(-) |
1,369-2,124(+) |
|
0,643-1,369(++) |
<0,643(+++) |
|
Witamina B2: |
1,549-2,213(-) |
1,229-1,549(+) |
|
1,147-1,229(++) |
<1,147(+++) |
|
Witamina B3: |
14,477-21,348(-) |
12,793-14,477(+) |
|
8,742-12,793(++) |
<8,742(+++) |
|
Witamina B6: |
0,824-1,942(-) |
0,547-0,824(+) |
|
0,399-0,547(++) |
<0,399(+++) |
|
Witamina B12: |
6,428-21,396(-) |
3,219-6,428(+) |
|
1,614-3,219(++) |
<1,614(+++) |
|
Witamina C: |
4,543-5,023(-) |
3,872-4,543(+) |
|
3,153-3,872(++) |
<3,153(+++) |
|
Witamina D3: |
5,327-7,109(-) |
4,201-5,327(+) |
|
2,413-4,201(++) |
<2,413(+++) |
|
Witamina E: |
4,826-6,013(-) |
4,213-4,826(+) |
|
3,379-4,213(++) |
<3,379(+++) |
|
Witamina K: |
0,717-1,486(-) |
0,541-0,717(+) |
|
0,438-0,541(++) |
<0,438(+++) |
|
Witamina A: |
Witamina A zwiÄ…zana jest ze wzrostem i rozmnażaniem. Jest niezbÄ™dnym materiaÅ‚em budulcowym komórek nabÅ‚onkowych. Niedobór witaminy A powoduje rogowacenie, Å‚uszczenie siÄ™ i zgrubienie skóry, kurzÄ… Å›lepotÄ… i zespóÅ‚ suchego oka, zapalenie spojówek i uszkodzenie siatkówki oka, obniżenie aktywnoÅ›ci pÅ‚ciowej i opóźnienie rozwoju pÅ‚ciowego. |
Witamina B1: |
Witamina B1 odpowiada za metabolizm cukrów. Niedobór może powodować nietrawienie niektórych substancji, które gromadzÄ… siÄ™ w tkankach, co może prowadzić do zatrucia, grzybicy stóp, utraty wrażliwoÅ›ci stóp, obrzÄ™ków, osÅ‚abienia mięśni, skóry i serca. Niedobór witaminy B1 objawia siÄ™ jako choroba beri-beri. Najpierw pojawiajÄ… siÄ™ miopatie obwodowe, zmÄ™czenie, utrata Å‚aknienia. Póżniej objawy nasilajÄ… siÄ™, pojawia siÄ™ depresja, rozdrażnienie, dezorientacja w wyniku neurologicznych zmian zwyrodnieniowych, zwyrodnienia ukÅ‚adu krążenia i mięśni, obrzÄ™ki. |
Witamina B2: |
Witamina B2 jest odpowiedzialna za metabolizm tÅ‚uszczy i biaÅ‚ek i za detoksykacjÄ™ w wÄ…trobie. Niedobór witaminy B2 nie powoduje wiÄ™kszych dolegliwoÅ›ci. Objawia siÄ™ zajadami, zapaleniem warg, jÄ™zyka albo spojówek, Å‚ojotokiem, Å›wiatÅ‚owstrÄ™tem, może spowodować problemy z cerÄ… i trawieniem. |
Witamina B3: |
Witamina B3, niacyna, znana jest jako kwas nikotynowy i nikotynamid. Jest rozpuszczalna w wodzie i może być wykorzystana dla syntezy tryptofanu w organizmie. Jest ważnym elementów hormonów syntetycznych. Witamina B3 wspiera krążenie krwi, obniża ciÅ›nienie, poziom cholesterolu i trójglicerydów, Å‚agodzi zaburzenia trawienia i objawy choroby Meniere'a itd. Witamina B3 ma wpÅ‚yw na egzemÄ™ Å‚ojotokowÄ… i wybielanie i aktywacjÄ™ komórek skóry. Witamina B3 znajduje siÄ™ w wÄ…tróbce, nerkach, chudym miÄ™sie, jajach, kieÅ‚kach pszenicy, produktach peÅ‚noziarnistych, orzeszkach ziemnych, figach itd. Lekki niedobór objawia siÄ™ bezsennoÅ›ciÄ…, utratÄ… Å‚aknienia, bólem brzucha i innymi niespecyficznymi objawami. Poważny niedobór wywoÅ‚uje pelagrÄ™. Ta objawia siÄ™ utrat? masy, zaburzeniami trawienia, zapaleniami skóry i demencjÄ™. |
Witamina B6: |
Witamina B6 - pirydoksyna, odpowiedzialna jest za metabolizm aminokwasów. Niedobór witaminy B6 jest rzadki, zazwyczaj wystÄ™puje jako ogólny niedobór witamin z grupy B Objawia siÄ™ zwiÄ™kszonym podrażnieniem nerwowo-mięśniowym (drganie powiek, u dzieci - skurcze), zapominaniem, zapaleniami bÅ‚ony Å›luzowej jamy ustnej. Witamina B6 jest odpowiedzialna za podrażnienie ukÅ‚adu nerwowego, odgrywa ważnÄ… rolÄ™ w wytwarzaniu przeciwciaÅ‚ i zapobieganiu miażdżycy. Niedobór witaminy B6 może powodować anemiÄ™, skÅ‚onność do odmrożeÅ„ i innych problemów skórnych. Oprócz tego może zapobiegać przemianie tryptofanu w kwas ksanturenowy, uszkadzajÄ…cy trzustkÄ™. W ten sposób chroni trzustkÄ™. |
Witamina B12: |
SÅ‚uży do stymulacji funkcji krwiotwórczych szpiku kostnego. Jest ważna zwÅ‚aszcza dla wÅ‚aÅ›ciwego wytwarzania krwi, bierze udziaÅ‚ w syntezie DNA i ATP, jest niezbÄ™dna dla prawidÅ‚owego dziaÅ‚ania ukÅ‚adu nerwowego. GÅ‚ównym źródÅ‚em w pożywieniu sÄ… produkty pochodzenia zwierzÄ™cego: jaja, mleko, ser, miÄ™so i podroby. Odpowiednia ilość poprawia pamięć, koncentracjÄ™ i zmniejsza ryzyko wystÄ…pienia chorób serca. Niedobór objawia siÄ™ anemiÄ…, utratÄ… masy, pogorszeniem pamiÄ™ci, zdolnoÅ›ci umysÅ‚owych, koordynacji mięśni, obrzÄ™kiem jÄ™zyka, drżeniem i mrowieniem koÅ„czyn. |
Witamina C (kwas L-askorbinowy): |
Witamina C jest bezbarwnÄ… krystalicznÄ… substancjÄ…, jest rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, Å‚atwo siÄ™ rozkÅ‚ada. Jej gÅ‚ównÄ… funkcjÄ… jest zwiÄ™kszanie odpornoÅ›ci organizmu i ochrona naczyÅ„ wÅ‚osowatych, zapobiega szkorbutowi i przyspiesza gojenie ran. Witamina C umożliwia wykorzystanie żelaza i, dziÄ™ki swoim wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciom biochemicznym, pomaga obniżać zawartość tlenków żelaza w pożywieniu. Wspomaga wchÅ‚anianie żelaza i przechowuje je w ferrytynie znajdujÄ…cej siÄ™ w koÅ›ciach i wÄ…trobie. Badania dowodzÄ…,że dostateczne spożycie żelaza, tak samo jak dostarczanie witaminy C, mo ze przyspieszyc wchÅ‚anianie żelaza o 22% i w zasadzie osiÄ…gnąć normalny poziom absorpcji hemoglobiny. Ze źródeÅ‚ roÅ›linnych, w witamin? C bogate sÄ…: dzika róża, rokitnik, owoce cytrusowe (limonka, cytryna, pomaraÅ„cza, grejpfrut), ziemniaki, pomidory, papaja, brokuÅ‚y, czarna porzeczka, truskawki, kalafior, szpinak, kiwi i żurawina. |
Witamina D3: |
Jej gÅ‚ównÄ… funkcjÄ… fizjologicznÄ… jest umożliwianie wchÅ‚anianie wapnia w jelitach i zapobieganie krzywicy, Wspomaga wchÅ‚anianie wapnia w organizmie i obniża ryzyko wystÄ…pienia zÅ‚amaÅ„. Jej doSTAR czanie jest wyjÄ…tkowo ważne po urazach i podczas rekonwalescencji w celu umozliwienia budowania tkanki chrzÄ…stnej i kostnej. |
Witamina E: |
Jej podstawowÄ… funkcjÄ… jest ochrona caÅ‚Å›ci wewnÄ™trznych komórek i zapobieganie utleniania tÅ‚uszczy w komórkach i membranach komórkowych. Chroni komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Ma dziaÅ‚anie antyoksydacyjne, zapobiega starzeniu i poprawia wyglÄ…d. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i zapobiega powstawaniu nowotworów. Podobno poprawia gojenie ran. Ma również pozytywny wpÅ‚yw na wytwarzanie komórek pÅ‚ciowych, poprawia pÅ‚odność i funkcjÄ™ ukÅ‚adu nerwowego. |
Witamina K: |
Witamina K jest ważna dla krzepliwoÅ›ci krwi i wzrostu koÅ›ci. Jest niezbÄ™dna do syntezy czterech rodzajów biaÅ‚ek, czynników krzepniÄ™cia (prokonwertyna, czynnik przeciwhemofilowy, Stuarta-Prowera, protrombina) w wÄ…trobie. Organizm posiada maÅ‚Ä… ilość witaminy K, może jednak utrzymywać normalny poziom krzepniÄ™cia krwi, zmniejszać ciężkie krwawienie w fizjologicznym czasie i zapobiegać krwotokom wewnÄ™trznym i hemoroidom. Osoby, u których czÄ™sto wystÄ™puje krwawienie z nosa, powinny spożywać potrawy bogate w witaminÄ™ K. Udowodniono zwiÄ…zek miÄ™dzy witaminÄ… K i zrzeszotnieniem koÅ›ci zwiÄ…zane z wiekiem (tzw. osteoporozÄ™). |
|
Wyniki testu są jedynie orientacyjne i nie stanowią końcowej diagnozy. |
|